Събитието е по проект „Подобряване на морската среда в акваторията на Несебърския залив“

На 14 юли 2022 г. в зала „Артиум“ – Несебър бе открита Изложба на рисунки и сувенири, изработени от участниците в Конкурса за лого и слоган на Черно море в района на Несебърския залив и в Детска морска творческа работилница - Детски пленер по живопис "Красотата на Черно море" и Уъркшоп.

Дейността се осъществява в рамките на Дейност „Провеждане на творчески инициативи с деца и ученици "Аз и моето море" по Проект „Подобряване на морската среда в акваторията на Несебърския залив“, финансиран от Програма за морско дело и рибарство 2014-2020.

Бенефициент по проекта е Сдружение с нестопанска цел „ЧАР-Черноморска асоциация за развитие-Бургас“, а партньор е СНЦ „МИРГ Несебър-Месемврия“.

Целта на Дейността е чрез участие в творчески инициативи деца и ученици от 4 населени места в община Несебър - Несебър, Обзор, Равда и Свети Влас да бъдат приобщени към опазването на чистотата на Черно море. Щастливи сме да споделим с всички вас, че в Конкурса за лого и слоган на Черно море в района на Несебърския залив участваха 92 деца и ученици. Класираните на Първо място лого и слоган са изпълнени върху 2 броя транспаранти, които са поставени на видно място в град Несебър като послание към жителите, гостите и туристите.

В Детската морска творческа работилница, която включваше: Детски пленер по живопис "Красотата на Черно море" и Уъркшоп за изработване на сувенири участваха 73 деца и ученици от община Несебър и деца-туристи и посетители на града.

В Резултат от провеждането на Творчески инициативи бе осигурена подходяща среда за творчески изяви на деца и ученици на екологична тема с цел формиране на позитивно отношение у младите хора от община Несебър към опазването на морската среда.

Сдружение „ЧАР“ да отправя специални благодарности за оказаното съдействие и подкрепа при провеждането на дейността на Кмета на Община Несебър – г-н Николай Димитров, към г-н Румен Кулев – председател на Общински съвет Несебър, г-жа Галина Бабева, към СНЦ „МИРГ Несебър – Месемврия“ в лицето на г-жа Албена Герджикова – Изпълнителен директор и г-н Живко Тальоков; г-жа Таня Петкова - директор и г-жа Марина Янкова – зам. директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Равда.

Сдружение „ЧАР-Черноморска асоциация за развитие – Бургас“ ще продължи да работи за осъществяването на инициативи, които допринасят за чистотата на Черно море и за популяризиране на неговата красота и уникалност, разчитайки на подкрепата на всички, които милеят за нашето Черноморие.