Поморие ще бъде столицата на българския рок на 17.07.2022 г. /неделя/, от 21.00 ч. Момчетата от култовата вече българска рок банда Хоризонт ще забият на живо на площада в центъра на града едни от най-обичаните български рок хитове на всички времена, както и емблематични свои парчета!

И както навсякъде се случва, публиката ще пее с пълно гърло, заедно с бандата, песните, с които са израснали няколко поколения фенове на българският рок, защото те се знаят от всички наизуст!

Група „Хоризонт“ има вече над 4000 концерта зад гърба си на няколко континента, от самото си създаване през 1984 г., 5 албума и много богат опит на сцена с най-различна публика! Момчетата имат впечатляващи участия и в много престижни международни фестивали! Както и издадена в САЩ собствена авторска песен (ЩЕ ИЗБЯГАМ) от мейджъра EMI, работещ с много мегазвезди като METALLICA, BLACK SABBATH, QUEEN, ELTON JOHN, MARK KNOPFLER, SHANIA TWAIN, MIKE OLDFIELD и още цяло съзвездие от световни знаменитости

Всичко това не остава незабелязано от Българска Национална Телевизия, и биографичният филм „РОК БАНДА“ е посветен именно на група Хоризонт.

Концертът в гр. Поморие е 41-ят от Национална кампания „Изпей „Обичам те“ на български“! Той гарантирано ще остави дълготрайни спомени в сърцата на жителите на гр. Поморие, както и на гостите, които ще имат удоволствието да присъстват на него, и ще се превърне в запомнящ се акцент в летния културен календар на общината!

Кампанията „Изпей „Обичам те“ на български“ няма аналог в България!

Тя е с идеална цел и концертите са безплатни за публиката, независимо къде и кога се провеждат!

Всеки концерт е универсален като формат и се превръща в един уникален празник за всяка община или град, където се провежда, с дух на фестивал, хепънинг и шоу едновременно!

Вълнуващо е да гледаш как няколко поколения българи пеят едновременно с пълно гърло любимите български рок хитове на легендарни и обичани български групи - Сигнал, Щурците, Тангра, ФСБ и други, заедно с група „Хоризонт“!

"Всеки един концерт, както и публиката във всеки град, са уникални и без аналог!

Но по едно нещо си приличат напълно – на площада се събира почти целият град и всички пеят заедно с група Хоризонт и гостуващите артисти любимите си български хитове на групите Сигнал, Щурците, Тангра, ФСБ и др.!
Обичаме, когато кметовете ни подаряват букети
и когато самите те казват, че нашите концерти са истински празници за градовете им...", съобщават от групата.

Информация за кампанията:

Промо видео:

https://www.youtube.com/watch?v=Zv5lRG7KHhw&feature=youtu.be

(Пилотни концерти – Национална кампания «Изпей «Обичам те» на български»2016)

Аудио спот:

https://www.youtube.com/watch?v=HNoLpEEbNys&feature=youtu.be

(Подкрепа за кампанията от утвърдени български музиканти)

"За нас това е мисия, кауза, смисъл и цел!

Ние сме преди всичко приятели повече от 20 години, a след това съмишленици и съорганизатори на тази кампания! Наистина е нужна крещяща подкрепа за българския език и неговата естетика в родната поп и рок музика, както и за излъчване на повече българска музика в ефир.

Това негативно и обезличаващо българската музика «явление» млади артисти и групи да пеят на различен от родния си красив български език, не съществува никъде другаде по света!

Ако целта на артиста е международната сцена – да, това е начинът, но да се продуцират и записват песни на български артисти само и единствено на английски език (предимно) и така да се излъчват в ефира на България не е логично.

Множество утвърдени музиканти подкрепят горещо кампанията със своето участие. Сред тях са Жоро Янакиев (Сигнал), Групите Фанданго, Атлас, Спринт, Ренегат, Иво Русев Бенд 69 и много други!", подчертават от група "Хоризонт".

Основните принципи, цели и акценти на концепцията ни са прозрачни и ясни:

1. Всички концерти, независимо дали са на открито или закрито, с кого, къде и как са организирани, са абсолютно безплатни за публиката, без изключение. Така всеки желаещ, обичащ музиката, изпята на български език, може да присъства на тях.

2. Кампанията да се развива и да си остане само и единствено като постоянен проект с идеална цел.

3. Във всяка община, град и локация, в които гостуваме, се стремим да откриваме млади поп и рок певци и групи, пеещи на български език, и след като се запознаем с тяхната музика, ги каним да участват в концерта.

4. В концертите е желателно и могат да участват и артисти и групи по предложение на нашите партньори от всеки град, без такива, изпълняващи поп фолк. Всички други стилове са желателни и са добре дошли – класика, джаз, автентичен фолклор и т.н. Дори не е задължително да са само музикални, може да бъдат и от други жанрове в сценичните изкуства – театрални, танцови, комедийни, цирково - вариететни и т.н.