Предвид обявения национален протест на превозвачите на територията на цялата страна от Община Камено уведомяват гражданите и гостите си, че е възможно днес (18.05.2022) от 09.00 до 17.00 часа да има затруднения в обслужването на линиите от общинската транспортна схема, изпълнявани от превозвача „М-Бус“ ООД.

В график и редовно ще бъдат обслужвани линиите от общинската транспортна схема, изпълнявани от „Бургасбус“ ЕООД.

„Община Камено изразява готовност за деня със затруднения в транспорта, на гражданите и гостите на общината, да бъдат издавани служебни бележки, удостоверяващи нередовния транспорт, с цел същите да послужат пред учебни заведения, работодатели и др. институции. Служебните бележки ще бъдат издавани при поискване в Деловодството на община Камено, в срок от 5 (пет) работни дни от отпадне на затруднението, срещу представянето на лична или ученическа карта”, пишат от Община Камено.

Както БургасИНФО съобщи, днес „М-БУС” ще работи по редовни линии до 09:00 ч., за да не възпрепятства учениците, които се явяват на матурата по български език и литература. След 09:00 ч. всички автобуси на „М-БУС” ще се отправят към ул. „Крайезерна”, Порт ойл (Rompetrol), където заедно с други превозвачи и камиони ще затапят движението за товарни автомобили, като ще се пропускат само леки коли. Протестът ще продължи от 09:00 ч. до 17:00 ч. В процес на уточнение е дали блокадата ще прерасне в протестно шествие по улиците на града.