Минувач заби удар с юмрук в областта на лявото око служител, докато косял тревата с бензинова косачка в Айтос. След нанасяне на удара нападателят се качил в лекия си автомобил и избягал. На него му е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство, а с решение на Айтоския районен съд му е наложена глоба от 300 лева.

Пострадалият познавал човека, който го е ударил, от квартала, в който живеят. Поддържал добри отношения с баща му, а със самия него никога не е имал спорове и конфликти. В деня, в който заедно с други служители, потърпевшият косил тревата, нарушителят дошъл при него и му задал въпрос „закла ли патката“. Без повече обяснения го ударил с юмрук в

лицето. В резултат получил рана на веждата и му потекла кръв от носа, поради което се наложила намесата на Бърза помощ. Пострадалият се опитал да потърси обяснение за случилото се от нарушителя, но така и не разбрал причината, поради която бил ударен от него. Нападателят му отговорил, че „той си знае“, качил се в колата си и заминал.

Спор между двамата не е имало, като всички присъстващи останали изненадани от случилото се в градинката и съответно незабавно след случилото се сезирали органите на МВР.