Моля се да е дело на малоумен гражданин. Не мога да се сетя на някого да съм навредил с нещо. Точно обратното - през целия си съзнателен живот съм се старал според възможностите си да помагам. Точно на мен, на най-близките ми да се вреди - не мога да го проумея.“ Това обяви общественикът, дарител, предприемач, бивш общински съветник и екс кандидат за кмет на Камено Иван Кузманов и показа снимки на осквернени гробове на съпругата си, майка й, баща й и сина им. Снимките на починалите хора са буквално жестоко разкъсани, прободени или пък изобщо липсват.

За грозния случай станало ясно вчера, на Задушница – когато почитаме паметта на починалите си близки. Съседка на Кузманов, който живее в Русокастро, отишла на гробищата в селото и забелязала състоянието на гробовете.

„Очевидно е целенасочено към мен, защото само тези гробове са засегнати. Край тях има и други, но те са в нормално състояние. Съпругата ми, майка й, баща й и синът ми са погребани на едно място. Те са били целта на този, който го е извършил. Баща ми, майка ми и брат ми са погребани на друго място, те са непокътнати.“, каза пред БургасИнфо Иван Кузманов, който е преживял много мъка през живота си, губейки почти всички най-близки хора.

„Постоянно мисля на какво може да се дължи случилото се. Не съм направил на никого нищо лошо, напротив – постоянно гледам да помагам. Не намирам логика. Аз съм добронамерен човек. Нямам представа за причината, накарала някого да извърши такова нещо.“, каза още Иван Кузманов.