„Осъществява се мащабно разследване за измамни действия на група лица. Тази операция е съвместна със Специализираната прокуратура. Надявам се, че ще приключи успешно. Става въпрос за измами на български граждани, по подобие на телефонните, но с малко по-различен предмет. Имаме случаи на пострадали лица, които са се поддали на измамниците. Убеден съм, че както разследващите органи, така и прокуратурата, ще свършат своята работа.“. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по повод акцията на полицията в Карнобат днес, за която информираме от тази сутрин.

Припомняме, че мащабната полицейска акция на територията на карнобатския квартал “Калайджийски” се провежда от служители на Главна дирекция “Национална полиция”, със съдействието на Жандармерията и ОДМВР-Бургас и е насочена към неутрализиране на организирана престъпна група, развиваща престъпната си дейност основно на територията на България и в частност в Карнобат. По данни на полицията се касае се за група лица, извършващи измами в особено големи размери. Измамниците обяснявали, че са представители на големи турски и германски банки, като убеждавали жертвите си, че ще им уредят банкови кредити в размер от 100 000 до 40 000 000 евро, за да подпомогнат производствената си дейност.

„Ръководството на МВР взе решение да предприема подобни мащабни действия в цялата страна, там, където има подобни прояви на лица, които афишират себе си като извършители на престъпления и за които имаме данни, че се занимават с престъпни действия и тероризират местните хора. Нека да се обръщат към ръководството на министерството“, каза още министър Рашков.