Повече от 40 души и колективи се включиха в кампанията „Време с усмивки за самотни възрастни хора в Странджа“, която се организира от инициативни бургазлии за предстоящите Коледни празници. Сред тях е цяла детска градина, подкрепа за втора поредна година оказва и Женски футболен клуб Бургас. „Изключително сме благодарни. В събота, точно в 8 часа, потегляме за странджанските села. Заредени сме с много положителни емоции, усмивки и надежда за по-добро. Благодаря на всеки, до който достигнахме, който помогна и се включи в нашата кампания.“, каза организаторът на кампанията Михаела Бошева.

Инициативата е за събиране на хранителни продукти, които ще бъдат дарени на възрастни самотни хора в Странджа и се провежда за втора година.

Подаръчните пакети вече са готови, а доброволците на кампанията ще посетят възрастните хора, за да ги зарадват не само с храни, но и с внимание за Коледа.

„Идеята е не само да дарим продукти на тези самотно живеещи хора, но да им отделим и време в което да си поговорим с тях, да ги изслушаме! При първата ни кампания през 2019 г. не можете да си представите, колко бяха щастливи от тези срещи. Тогава успяхме да обиколим 12 населени места в Малкотърновско и се срещнахме с около 60 души.“, добави Михаела Бошева.