Катастрофа е станала на 8 декември около 19.30 ч. на кръстовището на айтоските улици “Славянска” и “Братя Миладинови”. От полицията посочват, че поради неспазване на дистанция лек автомобил “Тойота Рав 4”, с бургаска регистрация, управляван от 33-годишна айтозлийка, блъснал отзад спрелия в района на кръстовището и изчакващ разрешителен светофарен сигнал лек автомобил “Шкода Фабия”. Втората кола е с бургаска регистрация, управлявана от 48-годишен айтозлия.

От катастрофата пострадали водачът на лекия автомобил “Шкода” и двамата му спътници (на 42 и 45 години), като и тримата са откарани в УМБАЛ – Бургас.

Водачът получил контузия на главата и лумбалната област, 42-годишният му спътник – контузия на кръста, а 45-годишният – травма в шийната област. И тримата след получаване на медицинска помощ са освободени за домашно лечение, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол (пробите са били отрицателни), но пробата за наркотици на 33- годишната айтозлийка отчела употреба на метамфетамин – мет (взети са кръв и урина за химичен анализ), съобщават от полицията.