Трябва ли да умират хора, за да се замислим върху това колко много пътища в страната ни не разполагат нито с осови линии, нито с осветление!? И тук пътуват автобуси с много хора, дошли, за да видят красотите на Странджа... Дали за мен като кмет е все едно как пътуват и доколко пътя е безопасен за тях?

Безхаберието за нас е унищожително!

Кога ще бъдем чути, не само аз, не само за пътищата в нашата община, много сме...

Ако една магистрала не е правилно конструирана дали ще имаме някога шанс за удобни местни пътища? Знам, че въпроса ми ще се окаже риторичен, но не мога да премълча...“. Този емоционален зов към АПИ отправи кметът на община Малко Търново Илиян Янчев.

Един ден на траур... Много дни след това мъка, болка, вина, недоумение... Пътни експерти и проектанти в последните дни коментират АМ „Струма“ и виновен ли е пътят за трагедията на 23-ти ноември.

В дни, в които, българският флаг навсякъде е спуснат наполовина, да търсиш недостатъците на асфалта и маркировката за някои ще изглежда неприлично.. Трябва ли да бъде преживяно нещо толкова ужасно, за да потърсим отговорност за недобре свършената работа, за пропуските и недоглеждането!?

А това нито е първия случай, нито последния за съжаление!

Кой ни чува нас, кметовете от малките общини, например, молещи от години за едни и същи пътища, свързващи ни с областните центрове или важни за общините ни дестинации - пътища без осови линии, без мантинели, без осветителни елементи?! Никой.

Множество писма до АПИ, срещи, форуми, обещания... Пътищата продължават на места да пропадат, дупките стават все по-големи и дълбоки, хората пътуват все по-трудно ... и все по-рядко...“, смята още кметът Янчев.