Нови данни за развитието на разследването по убийствата на Юмер Мехмед и Теодора Бахлова оповестиха днес окръжният прокурор Георги Чинев, наблюдаващият прокурор Светослав Маринчев и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

„Имаше данни за държане на останките от тялото на Бахлова в търговско помещение, което не се използва и неизяснени обстоятелства за липсващи части, затова извършихме преглед със специфична видеотехника на цялата канализация в близост до мястото, където е било държано тялото след убийството. Установихме, че в самата канализация има вещи, части, които може да касаят деянието. Със специална техника в продължение на няколко пъти откривахме находките. Те показаха част от кост, за която ДНК експертиза показа, че са на жертвата Бахлова. Беше откирит зъб, вследствие на ДНК се установи също, че е на жертвата. Установен беше проектил, който по общи признаци отговаря на оръжието, с което е извършено престъплението. За вас вече не е тайна, че в помещение в близост беше установено оръжието, там беше намерен телефона, с който е бил извикан на среща Юмер. Контактът със жертвата е бил извършен по телефон, който не се е ползвал редовно, да не кажа въобще, както и сим карта, която е ползвана единствено само за извикване жертвата на среща. Тя е била активна в продължение на 3 години, но с нея не са водени никакви разговори, с изключение на повикване на жертвата – Юмер“, каза старши комисар Калоян Калоянов.

Той каза, че за откритите останки от трупа на Бахлова в канализацията, се предполага, че от въздействие на коризионния агент, е възможно да са били в състояние, достатъчно да бъдат изсипани там. „Не сме установили къде са бидоните. След освобождаване от тялото те са занесени някъде.“, каза старши комисар Калоянов.

Прокурор Чинев добави, че е електрическата част от саблен трион е намерен в междуетажна площадка в кооперация, където е жилище, обитавано от Деян Дачев.

„В този трион, вътре в пластмасовата част, е намерена тъкан, която в резултат на изготвената ДНК-експертиза, е установено, че е на Юмер Мехмед. Нож, който съответства на марката на този електрически инструмент, е намерен в автомобила на Рагевски.“, каза прокурор Чинев.

Според разследващите това е трионът, с който е рязано тялото. Предстои преценка на възможността за обединяване на двете дела.

Светослав Маринчев, който е наблюдаващ прокурор за убийството на Теодора Бахлова каза, че към този момент всичко, което е събрано, сочи, че се касае за спор с имуществен характер, в рамките на който жертвата е търсила дали пари, дали други вещи – движими или недвижими, от обвиняемия Рагевски.

До този момент като обвиняем Рагевски не дава никакви обяснения.

„Извършен е огромен обем от дейности. Поради тази причина сме стигнали до категорични доказателства. Един екип от служители на ОДМВР проверява всички стопански и икономически отношения на участниците“, каза старши комисар Калоянов.

Припомняме, че двете зловещи убийства буквално разтърсиха Бургас. 28-годишният Юмер Мехмед изчезна на 4 август, а дни по-късно беше открито разчлененото му тяло. След дни бяха открити части от трупа на брокерката Теодора Бахлова, която пък изчезна през миналия октомври. За убийствата беше задържан бизнесменът Станимир Рагевски. За вещно укривателство бе обвинен и готвача Деян Дичев.