Първото издание на вълнуващата надпревара „Лъвско сърце Утопия“ се проведе на 24 юли в природен парк „Отманли“ в гр. Бургас. Близо 400 атлета от страната и чужбина се включиха в първия по рода си „приключенски крос триатлон“ с олимпийски дистанции у нас.

Приключенското състезание „Лъвско сърце Утопия“ спада към категория „adventure”, тъй като участниците стартират и финишират на различни места. Началото на крос триатлона бе дадено с етап плуване от магичния остров Св. Анастасия, с дължина 1,5 километра, и завърши на плаж „Росенец – Север“. Надпреварата продължи с 40 километра планинско колоездене в Странджа планина и предизвикателно преодоляване на връх „Бакърлъка“. Финалът чакаше лъвските сърца след 10 километра бягане на новоизграденото рибарско пристанище Ченгене скеле.

Големият победител в индивидуалната надпревара е Данаил Велинов, който преодоля тричасовата бариера с време от 02:59:58. След него се нареди бащата на пет деца и бивш национален състезател по триатлон Иван Гръблев с време от 03:06:04. С разлика от едва минути и общо време 03:07:45 в топ 3 влезе Йордан Андреев от отбора на Спортен клуб Лъвско сърце.

При жените победителка стана изключителната Христина Козарева с време от 03:25:23 и 7-о място в генералното класиране сред всички участници. Козарева също така постави рекорди за най-бързо преминаване на етапите колоездене и бягане при дамите. След нея завърши Виктория Данова с 03:34:06, последвана от Ивета Костадинова с 03:46:22.

В отборното съревнование победителите в отбор от двама са FitSpo Team в състав: Йордан Георгиев и Александър Жеков с време от 03:07:13. При отборите от трима на първо място са отбор „Велораптор“ в състав: Анрей Граховски, Калин Русев и атлетът от национал отбор по планинско бягане на България - Мирослав Спасов, с общо време 02:40:16.

Голямата изненада на състезанието сервира националната състезателка по плуване Габриела Георгиева. Габи надплува абсолютно всички участници в съревнованието, като преодоля бурния морски етап за едва 20 минути. В съревнованието участие взеха имена в българския спорт като звездния треньор по плуване на СК Акулите Бургас - Милен Мастиков. Уроци по плуване на участниците даде световният рекордьор Цанко Цанков, а като участник в отбора на „Спорт Тото“ се включи водещия на спортния тотализатор Деян Славчев - Део.

Пълните резултати от състезанието можете да откриете на сайта: https://utopia.lionheart.bg/results/

Първото издание на „Лъвско сърце Утопия“ бе организирано от сдружение СК „Лъвско сърце“ с подкрепата на сдружение „Активен Живот“, „Утопия Форест“, 35 партньорски организации и над 60 сърдечни доброволци.

Бургаският спортен клуб Лъвско сърце е известен със събитието си в Приморско, което на 4-6 септември ще се проведе за шеста поредна година. Билетите за индивидуално участие са изчерпани, но все още има възможност да премерите сили в отбор.

За регистрация и информация за събитието следете уебсайта на състезанието www.lionheart.bg. и Facebook страницата на Лъвско сърце.