„На излизане от гарата влакът набра скорост, която, според машиниста, е точно спазена. В същия момент човек прекарваше голямо стадо с крави през прелеза, около стотина. Пастирът беше само един. Чух влакът да подава звуков сигнал, спирайки, колкото е възможно. Гледката беше шокираща – животни разсечени на две.“ Това разказа пред Нова тв очевидецът Борислав Лазаров, който е пътувал във влака София-Бургас, блъснал 22 крави, докато пресичат през ж.п. прелез. Инцидентът е станал край Кермен. Това е втори подобен инцидент със същия влак за последните две седмици.

„За мен цялата отговорност е на човека, който си прекарва кравите. Но няма как който, когато реши, да има достъп до линиите. Животните пресичаха на прелеза. Чакахме час първата патрулка на полицията.“,. Според него след този инцидент не се е появил представител на БДЖ.“, каза свидетелят на инцидента.

„В случая самият влак не е набрал повече от 90-100 км. Трудно е да спре един влак, на който само локомотивът е над 80 тона, в случая е с четири вагона с около 100 пътници. Минимум един километър му е спирачният път. Мисля, че на всички е ясно, че влакът не може да спре и е можело да стане голяма трагедия“., каза Константин Азов – търговски директор на БДЖ.