Десет мъже са задържани при едноседмична специализирана операция на ОДМВР–Бургас и Районните управления в областта. Операцията е за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения. Образувани са пет бързи производства и седем преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Сред задържаните е 19-годишен младеж от руенското село Ябълчево, в обитаваната от когото квартира в Айтос са намерени и иззети: два буркана с вместимост от 0,580 мл., съдържащи около 100 гр. суха марихуана, плик с 21 бели таблетки, чийто точен състав е в процес на изясняване. Младежът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Хванати са и двама бургазлии на 38 и 42 години и 27-годишна бургазлийка в апартамент на ул. “Сливница”. При претърсването в него са намерени и иззети: стъклена тава с полепнало по нея кафеникаво кристалообразно вещество, пластмасово шише с червеникаво прахообразно вещество, пластмасово шише с прозрачна течност със специфична миризма и утайка на дъното, буркан с бяло вещество на кристали, две колби, везна и други вещи и прекурсори за производство на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

Арестуван е и 25-годишен криминално проявен бургазлия, обитаващ апартамент в бл. 49 в ж.к. “Изгрев”, от който са намерени и иззети : стъклена купа, съдържаща на дъното бяло кристално вещество, пластмасова бутилка от солна киселина, пластмасова бутилка и шише с мирис на ацетон, кутия с червено кристално вещество (червен фосфор), бяло кристално вещество (метамфетамин) и други вещи и прекурсори за производство на метамфетамин. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.