Гражданско недоволство посрещна общинските съветници и администрацията на днешната сесия на ОбС Царево, на която трябваше да бъде приета докладна с предложение терен, отреден за спортни дейности в Синеморец, да бъде застроен. След като хората се появиха с плакати, стана ясно, че администрацията е оттеглила докладата си.

„Нашите притеснения са, че този терен беше отреден за спортна площадка. Това, което щеше да се гласува днес, и което беше оттеглено, предвиждаше смяна на предназначението от общинска публична към общинска частна собственост. И оттам превръщане на земята в имоти за продаване, по-точно в 14 парцела за застрояване до кота 10. Това може да означава 7 хотела, които да изникнат на терена”,заяви Сандра Наумова. Тя и нейните близки от години живеят в Синеморец.

„Всички градове и села имат предвидени терени за спорт. Ние настояваме този терен да остане за каквото е предвиден. Очакваме, че отново ще има опит за внасяне на тази докладна”, допълни гражданката.

По нейни дими кметът на Царево Георги Лапчев се е обърнал към тях с думите, че нищо не са разбрали.

„Това не е вярно. Има разпечатани документи за това как е предвидено това строителство, как е разпарцелирано. Това е нещо, което не е обсъдено с гражданите”, каза още Сандра Наумова.

Хората в Синеморец са събрали подписка, подкрепена от 120 души, която поискаха да входират в Общинския съвет. В залата обаче представителят им не беше допуснат до трибуната от председателя на местния пралемнат Таня Янчева.

Протестиращите с ирония поискаха кметът Лапчев да построи не хотели, а ледена пързалка. "За какво ни е море, искаме като Банско", с чувство за хумор казаха те, опирайки се на намеренията на кмета Лапчев в Царево да има спортна зала с ледена пързалка.