Кметът на Малко Търново Илиян Янчев отправи еоционално обръщение към лекари, медицински сестри и всички здравни работници по повод техния емоционален празник. В него се казва:

Много дълго мислих какво да напиша и как точно да изразя това, което бих искал да стигне до всеки един, работещ в сферата на здравеопазването.

Толкова трудно не ми е било никога.

Много тежко време е.

Много хора изгубихме, много хора преминаха и съхраниха себе си и близките си чрез грижата и своевременната реакция на различните здравни нива и институции.

Искам да мога да поздравя лично всеки един здравен работник поименно, страхувам се обаче да не пропусна някого!

В тези тежки месеци на ограничения, карантина, болка и нестабилно здраве, лекарите и техните екипи се превърнаха в единствената наша опора, единствената надежда за оцеляване и спокойно време!

Как да поздравиш тези хора, дали всичко от себе си, рискували своя свят и своите семейства, в един ден и какво да пожелаеш, без това да звучи клиширано и претрупано празнично!?

Искам да благодаря: на д-р Ралева, лекаря, обслужващ малкотърновска община, на всички от филиала на спешен център в града, на всички, работещи във всички бургаски болници - от санитаря до собственика, изпълнителния директор и управляващия!

Вие не просто спасявате животи - вие рискувате вашите собствени!

На толкова телефони съм звъннал за помощ - всеки един се е отзовал и помогнал!

Безкрайно, искрено и сърдечно ви благодаря!

За това, че се грижите за хората от нашия град, за това, че мога да разчитам във всеки един момент на адекватната ви грижа и реакция - Бог да ви пази и да ви дава сили и здраве по тежкия ви и благороден път!

Добре е, че има дни, в които нещо ни събужда, за да кажем искрено това, което мислим!

Благословени бъдете, приятели