Тримата номинирани за Оскар бургазлии – Мария Бакалова, д-р Илиян Иванов и съпругата му д-р Дана Проданова ще бъдат Почетни граждани на Бургас. Предложението за приза, с който Бургас ще покаже своята признателност към тях, ще бъде внесено от кмета Димитър Николов в Общинския съвет.

„Покрай огромните притеснения на всички ни във връзка с тревожните данни, свързани с пандемията, все пак съществуват и позитивни новини за световно признание на наши съграждани.“, обяви Николов.

Заедно с Мария Бакалова и нейната номинация за Оскар, за награда за световната филмова награда в категорията късометражен филм, ще се бори "Дълбоко усещане" ("Feeling Through"). Негови асоциирани продуценти са бургаското семейство д-р Илиян Иванов, който отскоро е и професор по психиатрия, и неговата съпруга д-р Дана Проданова – стоматолог. И двамата живеят в САЩ.

„Аз не знам да има друг град в света, който тази година да има повече номинации за Оскарите от Бургас. Гордеем се с Мария и двамата доктори и им желаем успех!

Затова ще направя предложение и тримата да бъдат отличени със званието “Почетен гражданин на Бургас”. Живот и здраве, това ще стане за празника на града ни- Никулден“, добави кметът Димитър Николов.