Бургазлии с носии и на мотори развяват гордо националния трибагреник край Морска гара в Бургас, откъдето тръгва „Българското шествие“. Колоната от автомобили и мотори ще се отправи към Българово за четвърта поредна година в деня на националния празник – Трети март. Шествието се организира от общественика Пламен Карашев.

„Днес повече от всякога трябва да бъдем тук, за да заредим както себе си, така и всички хора, които са пострадали от пандемията, със силата и волята на българския дух. Всички заедно трябва да продължим напред, въпреки трудностите. Защото го можем, защото сме българи. Със сигурност трябва да спазваме и всички мерки, за да може да имаме по-добро бъдеще. Днес сме тук, за да защитим авторитета на българското знаме. Днес ще веем гордо българските знамена, за да защитим честта и достойнството.“, каза Пламен Карашев.

Със своите мотори, облечени в носии, сред хората, дошли на Морска гара бяха и семейство Петя и Анатоли Колеви. Двамата са военнослужещи във Военноморска база Бургас и за първи път се включват в шествието. „Обичаме си професията, обичаме България.“, казаха гордо те.

Целта на „Българовското шествие“, освен да отбележи националния празник на Република България, е да почете и паметта на всички посечени християни през 1878г., с полагане на цветя и венци в костницата на храм "Свети Атанасий".

Партньор в организацията е мотоклуб New Race MCC.