Фотографията ни отвежда по целия свят. С нея можем да запечатаме всеки миг от живота си, но когато правиш професионални кадри с послание, тя се превръща в изкуство, носещо авторското въображение, мисъл, идея. Прецизността на твореца да улови светлината и да направи своята композиция съвършена, така че всеки детайл да си е на мястото. Всичко това е събрано в изложбата „Пространствени линии”, която ще видите през март в Бургас. Автор на експозицията от 23 черно-бели фотографии е бургазлията Евелин Добрев. Кадрите в изложбата са от Сицилия, Лондон, Берлин, Петра, Кипър. Разбира се, има и кадри от любимия Бургас.

Евелин споделя, че в своята работа, може да се вдъхнови от всичко и не си слага лимити. Професионализмът и достигането на очаквания резултат му носят лично удовлетворение и доверието на редица родни знаменитости, които са заставали пред обектива му. Сред тях са големите български актриси Цветана Манева и Койна Русева, поп изпълнителят Орлин Павлов, актьорът Димитър Баненкин, реалити звездата Михаела Павлова и други.

„Моите пространствени линии не поставят граници, а насочват към човека, изложбата е покана да надникнете в себе си. За мен е важно това, което правя да има стойност. В черно-бялата фотография посланието се предава много по-ясно, затова и кадрите, които ще представя в изложбата са в този стил.”, сподели авторът за втората си самостоятелна изложба.

Експозицията ще може да се разгледа от 1 март до 28 март. Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. Маските са задължителни.