Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще изпрати писмо до Националния ваксинационен щаб с искане персоналът по морето и служителите на летищата Варна, Бургас и София да бъде ваксиниран приоритетно преди летния туристически сезон, пише travelnews. bg. Писмото ще бъде изпратено и до министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.
"Служителите в туризма работят с много хора и добре както те предпазени, така и туристите да бъдат предпазени. Ваксинацията им ще осигури допълнителна предпоставка за популяризирането на България като безопасна и сигурна дестинация на международните пазари", подчерта вицепремиерът. Това обаче няма да бъде задължително условие за работа в някой от курортите у нас. Припомняме, че главният изпълнителен директор на летищата във Варна и Бургас Франк Кванте поиска същата мярка миналата седмица.
Националният борд по туризъм също апелира относно необходимостта служителите в сектор туризъм, сред които рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи, част от наземния персонал на летищата София, Варна и Бургас и др., да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния туристически сезон.