Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев се имунизира срещу COVID-19. Ваксината му беше поставена в 10:30 ч., в сградата на Регионална здравна инспекция – София.

"В света вече има 30 млн. ваксинирани. Първоначалните колебания, страхове и всичко, което хората си мислеха, че може да се случи, очевидно не става. Профилът на безопасност на ваксините е чудесен, надявам се че така ще бъде и за следващите", заяви той след ваксинацията.

Запитан дали е реалистично масовата имунизация да започне в края на април, той отвори: „За мен е реалистично, стига следващата седмица ваксината на AstraZeneca да получи разрешение. Количествата на всички производители се увеличават с много големи темпове, особено след март”.

„За някои типове заведения периодът, в който не работят, вече е 9-10 месеца, за други - 3-4месеца. Има много семейства, в които двама души работят в този бизнес. Проявяваме разбиране. Утре ще има окончателно решение”, каза той. И допълни: „Предлагаме след отварянето на ресторанти и кафенета да мине някакъв период и тогава да се реши и за нощните заведения”.