37 годишен бургазлия направил опит за грабеж, чрез насъскване на кучето си - порода питбул, срещу 18 годишен бургазлия, възникнал в района на автобусната спирка пред бл. 114 в к-с „Меден Рудник“. Съобщението за инцидента било получено. в Четвърто Районно управление - Бургас.

При опит да избяга от нападателя си, бургазлията е ударен с метална тръба по главата, а кучето го захапало в областта над лявото коляно, в резултат на което е получена разкъсна рана. Нападателят не успял да отнеме пари или други ценности от пострадалия и избягал в неизвестна посока. Потърпевшият получил медицинска помощ в МБАЛ „Бургас мед“.

37 годишният мъж е задържан от служителите на Четвърто Районно управление - Бургас за срок от 24 часа. Привлечен е в качеството на обвиняем по чл. 198 във връзка с ал. 1 вр. чл. 18, ал. 1 от НК. Наложена му е мярка „задържане под стража“ за срок от 48 часа, като е приведен в Областно звено «Арести» към бургаския затвор. По случая е образувано бързо производство под прякото наблюдение и ръководство на Бургаска районна прокуратура.