На места вали дъжд и ще го обърне на сняг, включително на Петрохан. В момента в района заваля дъжд и обстановката е сложна, поддържащите фирми и АПИ, и МВР са в координация и работят превантивно, така че да нямаме затворени участъци от пътната мрежа. Това заяви на извънреден брифинг за усложняващата се пътна обстановка председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, предаде репортер на БГНЕС.

Освен прохода Петрохан, нямаме затворени други участъци. Имаме допълнително машини да се включат при усложняване на ситуацията. Най-голяма опасност има във високопланинските проходи, Стара планина, Рила и Родопите. Има ограничения единствено на прохода Троян-Кърнаре за МПС над 12 тона, уточни още Георги Терзийски от АПИ.

Екипите на Пътна полиция, пожарна, Охранителна полиция, всички са в готовност за реакция там, където има път, който е с условия за ПТП, колегите ще работят с включени светлинни сигнали, каза и вътрешният министър Христо Терзийски. Ще се включи и пожарната ако трябва за отстраняване на паднали дървета. Горските служби също работят, каза Терзийски. Действаме, за да не допуснем тежки инциденти. Казваме, че обичаме да не изпълняваме указанията на органите, но призоваваме гражданите да са внимателни на пътя. Очакваме снеговалежи и в Североизточна България, там е затруднено почистването, добави още Терзийски. /БГНЕС