Пътническият микробус „Ивеко”, със сливенска регистрация аварирал тази сутрин в неоттеклата се водна площ край разклона за с. Дебелт. Той вече е изтеглен на безопасно място в резултат на действията, предприети от местни жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас.

Установено е, че негов водач е 61 годишен мъж от с. Факия, община Средец, който изпълнявал превозен маршрут по линията Средец – Бургас. В района на кръстовището на Аврамов мост микробусът е спрян от полицейски патрул, като на водача е обяснено, че основния път е затворен и му е указан обходен маршрут. 61- годишният шофьор обаче не съобразил поведението си с полицейските указания и следвайки обичайния си маршрут, аварирал в неоттеклата се вода край разклона за с. Дебелт заедно с превозваните 11 пътника.

Същите, след като са спасени от местните жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, са извозени до крайната точка с друг транспорт. 61-годишният водач ще бъде санкциониран за нарушаване на ЗМВР / неизпълнение на полицейско разпореждане/ и на Закона за движение по пътищата / преминаване през забранен пътен участък/.

Към момента на територията на Бургаска област затворени остават следните пътища :

Ахтопол – Резово в двете посоки / до оттеглянето на р. Велека/

подхода към с. Дебелт, общ. Средец

с. Извор – с. Зидарово

- с. Димчево – с. Присад

ОДМВР – Бургас призовава водачите да не предприемат пътувания към посочените места освен в изключително належащи случаи!