Заедно с органите на МВР и с кметовете на населени места обходихме терените и за сега няма данни за сериозни щети и бедстващи хора. Имаме получена информация за наводнен приземен етаж на хотел и наводнено избено помещение на една къща.

Поддържам постоянна връзка с органите, стопанисващи язовирите и към настоящия момент язовир Ясна Поляна има достатъчно свободен обем, който да бъде буфер за дъждовната вода. Язовир Ново Паничарево прелива контролирано. Това обяви преди минути кметът на Приморско Димитър Германов по повод обстановката с дъжда, който вали четвърти ден в Бургаска област.

„От вчерашния ден следим с повишено внимание прогнозите и развитието на ситуацията в участъците, където има риск от проливните дъждове.

Предприели сме всички превантивни мерки по почистване на коритата на реките, за да намалим максимално опасността от наводнения.

От тази сутрин започнах с инспекциите на място и посетих населените места на територията на общината. Продължаваме да сме на терен и следим динамичната обстановка. В постоянен контакт съм с хората по места и оставам на разположение за всеки, който има нужда от съдействие.“, добави Германов.