Рабдомиосаркома - зад сложната дума стои коварното заболяване, с което повече от година се бори Иван. Скромен, тих и усмихнат 21 годишен млад мъж, Иван е прекрасен син, приятел, пример за хората на неговата възраст, разказват нетовите близки.

От откриването на заболяването до днес, Ванката е преминал през тежка операция, лъчетерапия и химиотерапия в България. Бори се мъжки и е понесъл сдържано всички трудности и болка. За месеците на лечение здравето му се влошило, докато се стигнало до етап, в които медицината ни тук се оказа безсилна.

Но надежда винаги има, а шанс за живот заслужава всеки! Светлина за Ванката дойде от клиника в Турция, където се намира в момента. Лекарите там вярват, че има възможност за лечение и подобряване на състоянието му. В рамките на няколко дни и след поредица от нови изследвания за Ванката вече има съставен план за лечение“, посочват близките му.

Опитът ясно води към това, че за лечението в чуждата държава се изискват много средства. „Първоначалната сума, необходима за лечението, възлиза на близо 30 хиляди евро. И ако сумата за един човек, за едно обикновено българско семейство е непосилна, то за голяма група от добри хора не изглежда невъзможна. Търсим всеки добър човек, който би могъл да допринесе за събирането на парите за лечението на Иван“, обявяват организаторите на кампанията в неова подкрепа.

През първите дни на новата година в Камено е организиран благотворителен базар, очаква се кампанията да стигне през следващите дни и до Бургас.

Иван разполага е с дарителска сметка

Заболяване: Spindle cell rabdomyosarkoma (WHO/IARC ICD – 0: 8912/3)
Болница в Турция: ANADOLU In Affiliation with JOHNS HOPKINS MEDICINE

Дарителска сметка в евро към ОББ:
BG79UBBS80021460522210
Титуляр: Иван Атанасов Михов