Още една стара фасада в Бургас грейна в пълната си прелест и вече привлича възхитени погледи. Красивата сграда на ул. "Шейново" 10 е домът на основателя и собственик на първата аптека в Бургас - Петър Калканджиев, роден в далечната 1845 г.

В част от къщата живеят неговите наследници – семейството на журналиста, преводач и поетеса Наталия Недялкова.

Сегашните собственици , сред които и семейството, реставрира сградата след много усилия и напълно със собствени средства. Ремонтът се оказва труден процес, защото къщата е паметник на културата и трябва да бъде запазена така, каквато е изглеждала преди почти 100 години. Огромен принос за възстановяването на архитектурното бижу имат «Финтрейд Инженеринг» ЕООД с управител Димитър Джунджуров, арх. Никола Ликоманов, Венета и Коста Иванови, които са съсобственици на уникалната сграда. Ръководител на проекта за ремонта й е инж. Петър Илиев.

„Радвам се, че благодарение на общите ни усилия ще оставим заедно на потомците ни едно архитектурно бижу, което съхранява стария облик на Бургас”, заяви за БургасИНФО Наталия Недялкова, която е снаха на фамилията.

През далечната 1934 година къщата е била обявена за най-красивата сграда на Бургас. В нея са гостували много исторически личности. В тази сграда е живял и диригентът проф. Иван Вульпе, който е бил близък на потомците на Петър Калканджиев фамилиите Праматарови и Недялкови.