305 семейства от община Созопол ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети от Българския червен кръст. Това са лица, засегнати от кризата с коронавируса, изгубили своята работа и останали без доходи, поставени под карантина и социално слаби семейства. Те не получават социални помощи по реда на Закона за социално подпомагане и не са включени в списъците за подпомагане с храни по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014 – 2020 г., поясняват от местната власт.

Всички пакети са осигурени във връзка с постановление на Министерски съвет № 108/28.05.2020г. и Апела на Международната федерация на Червения кръст и Червен полумесец по програма „Дейности в отговор на КОВИД 19 в България“.

Във всеки хранителен пакет има брашно, ориз, спагети, зрял фасул, леща, бяла захар, олио. Семействата ще се снабдят с по две предпазни маски, дезинфектант за ръце, сапун; мокри кърпички, четки и пасти за зъби, както и с прах за пране.