Бургаските детски ясли и градини са готови да приемат децата от 4 януари. Директорите са уведомени да направят нужните заявки за зареждане с храна и консумативи, както и да затоплят сградите. Според направено проучване сред родителите, 55 % от тях са заявили, че ще пуснат децата си на 4 януари на градина. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

За допълнителното спокойствие на родителите, детските заведения ще преминат в стандартен режим на работа, без сборни групи. Няма да се изисква медицинска бележка от личния лекар, а само декларация, че детето им не е било в контакт със заразно болни и няма признаци на заразно заболяване през последните 14 дни.

Директорите ще продължат да прилагат новите програми на Община Бургас за повече занятия и игри на открито, когато времето позволява. Остават задълженията на детските заведения да извършват строг сутрешен филтър и ежедневна четирикратна дезинфекция на помещенията.

Няма да се допускат родители и външни лица вътре в сградата, а медицинските сестри ще мерят температурата на всяко дете още на вратата.