25 медици от Бърза помощ в Бургас и филиалите Средец, Приморско и Руен са първите, които се ваксинират днес в РЗИ. Общо изявилите желание за имунизация са около 80 души. Сред ваксинираните днес са и д-р Величка Григорова от РЗИ и директорът на Бърза помощ д-р Асен Кърджиев.

Към този момент никой от ваксинираните не е проявил и минимални странични реакции.

„В РЗИ-Бургас през тези три дни ще бъдат имунизирани само служители на Центъра за спешна медицинска помощ от Бургас и от филиалите на ЦСМП. Планирали сме на ден по 20 човека. Желаещите са много повече, но тъй като ваксината е малко, може би за два дни ще приключим имунизациите. Вчера са раздадени ваксините за лечебните заведения за болнична помощ и ваксинацията започна след 10 часа”, каза д-р Григорова.

„В момента в ЦСМП има болни и карантинирани лекари, но на този етап има достатъчно лекари на работа. Впечатленията ми са, че в последните дни работата е по-нормална, в сравнение с пика на COVID-19 преди седмици”, каза д-р Кърджиев.

Пред всички болнични заведения, където тече имунизация, има подсигурена линейка, в случай, че някой от ваксинираните прояви странични реакции.