Здравният министър д-р Костадин Ангелов стана първият ваксиниран българин срещу COVID-19. Той бе имунизиран с препарата на Pfizer, който вчера бе доставен в страната и разпространен в градовете София, Бургас и Пловдив. В момента и в трите тече паралелна имунизация на медици от първа линия. В Бургас те са 250 от 12 лечебни заведения.

„Много скоро ще почнем да надделяваме над COVID – 19. Честно казано нямам търпение да се видя със 70-годишния ми баща без съмнение, че мога да го заразя с COVID19”, каза здравният мнистър.

Той показа документа, който се предоставя на всеки ваксиниран. В него са въведени имената, както и датите, на които са поставени двете ваксини. Проф. Ангелов сподели, че се чувства добре.

„Днес България, заедно с почти всички държави в Европа, се изправяме в едновременни усилия в битката срещу коронавируса. Вярваме, че с започване на ваксинирането, ние ще победим тази пандемия и ще се върнем към нормалния начин на живот”, каза още здравният министър.

Силно послание отправи и генерал Венцислав Мутафчийски, бе сред първите имунизирани.

„Ние сме във война. Ще ни спаси ваксината, тя ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и близки”, каза ген. Мутафчийски. Неговата ваксина бе поставена във ВМА.

Сред първите бе и представител на Българската православна църква.