Традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ ще бъде излъчен на 25 декември. Зрителите на Българската национална телевизия и слушателите на Българското национално радио ще могат да видят и чуят повече за благородната кауза, която помага на стотици български деца.

За 18-а поредна година в празничната коледна вечер от сцената на Народния театър "Иван Вазов" артисти, музиканти, спортисти и журналисти ще се включат в благотворителната инициатива под патронажа на президента.

Каузата на тазгодишното издание на "Българската Коледа" е "Заедно за децата с хронични заболявания - да превърнем надеждата в реалност".

Лекари, любими лица от малкия екран и интелектуалци се ангажират да насочат вниманието към нуждата от подпомагане за диагностика, лечение и медицински изделия и рехабилитация на децата с тежки хронични заболявания.

По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, подпомогнати от благотворителната инициатива. Тази година заради пандемията спектакълът ще бъде излъчен на запис и без публика.

През 2020 г. "Българската коледа" подпомогна 500 деца с хронични и тежки заболявания. 15 болници в страната получиха високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение.