Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас по дело за отвлечен през 2017 г. ученик. С решението си от месец февруари 2020 г. апелативните съдии измениха първоинстанционната присъда на Йордан Янчев и Желю Тончев, подсъдими за отвличането на Златин Я. от град Бургас.

Въззивният състав намали наказанията на Йордан Янчев от девет на четири години лишаване от свобода, а на Желю Тончев от осем години на три години и шест месеца лишаване от свобода. Апелативният съд измени и първоначалния строг режим за изтърпяване на наложеното наказание и определи общ режим.

Подсъдимите Йордан и Жельо са признати за виновни в две престъпления – отвличане и принуда. На 7-и май 2015 г. в квартал Банево, двамата мъже в съучастие като извършители, отвлекли с лек автомобил марка „Алфа Ромео“ Златин Я. - 16 годишен, в съучастие като извършители го принудили да извърши нещо против волята си - да признае, че противозаконно е отнел дебитната карта на Йордан Я. и да върне същата, като употребили за това сила и заплашване.

Решението на Върховния касационен съд на Р България е окончателно.