Искам да ме освободят, заяви в Бургаския окръжен съд днес Иван Ангелов – Картината, който беше задържан преди дни за заплахи с убийство в бургаското село Маринка.

Мярката му за неотклонение днес се гледа онлайн. Проурорът поиска задъжане под стража, като посочи, че има обосновано предположение, че той е извършил деянието. Според него има опасност да се укрие.

Адвокат Мавров, който защитава Иван, в каза, че са взети покаанията на двама свидетели – Стамат и Велико, но не е взето под вниманието неговото обяснение. Той обвни единия свидетел в лъжесвидетестване. Бил за психиатрично освидетестване.

Припомняме, че 60-годишният криминално проявен и осъждан мъж от с. Маринка е задържан от служителите на Четвръто Районно управление – Бургас за това, че подгонил с нож свой 32-годишен съселянин след възникнал помежду им спор. Мъжът крещял и отправял закани и заплахи за живота и здравето на съселянина си, което наложило задържането му и образуването на бързо производство по чл. 325, ал. 2 от НК. Спрямо него е образувано и друго досъдебно производство за извършване на непристойни действия в района на детската градина в с. Маринка, използване на нецензурен език, размахване на кухненски нож и показване на половите органи в района на детската градина, което приключило с осъдителна присъда. Привлечен е в качеството на обвиняем и с постановление на Бургаски районен съд преди дни му беше наложена мярка за неотклонение «задържане под стража».

ДНес Окръжният съд също го остави в ареста.