Жители на село Вресово, община Руен, питат къде са парите, събрани от хората за дърва, след мистериозен пожар в кметстовото.
Секретарят на кметството установил преди седмица, че имало пожар в стаята на кмета, съобщи в социалните мрежи Хюсеин Юсеин.
„Изгорелите предмети са: пердетата, част от балатума на пода, чекмеджето на бюрото на кмета. Извикани са Пожарна безопасност и полиция. При огледа се е разбрало, че от касата на кметството липсват 28 200лв., това са парите на жителите на селото, които са дали тези пари на кмета за дърва, които щели да се доставят от горското стопанство. Да ама не!? Ключ за касата имат единствено кмета и секретаря на с. Вресово. От горското заявяват, че няма да доставят дърва, защото не са получили пари от кмета. Нито от кметството нито от община Руен са дали информация на ощетените хора; Какво се случва? Какво ще се случва? С други думи, всеки да се спасява. Класическо по български стил...Хората са в неведение, отчаяни, огорчени. Зимата иде, а дърва няма....Параграф 22... Отново! Въпросът е: Къде са парите на хората?“, пише Хюсеин Юсеин.