Портрет на Негово Блаженство Екзарх Йосиф I получи днес Община Малко Търново. Той бе приет от кмета Илиян Янче и е знак за признание за приноса на старнджанската община в отбелязването на 150- та годишнина на Българската екзархия, 180- та годишнина от рождението и 105 -та годишнина от кончината на Българския Екзарх, свързал съдбата си с грижи за източно-тракийските българи, странджанци и Малко Търново

„Днес, в деня, в който България отбелязва Деня на народните будители – хората, които са изградили духовните ни ценности, за мен е чест да приема от Катя Радева - управител на Международен търговски и културен център Геопан – Бургас, поредния скъп дар на проф. Иван Гаврилов към Община Малко Търново - портрет на Негово Блаженство Екзарх Йосиф I. Портретът е знак за признание за приноса на Община Малко Търново в отбелязването на 150- та годишнина на Българската екзархия, 180- та годишнина от рождението и 105 -та годишнина от кончината на Българския Екзарх, свързал съдбата си с грижи за източно-тракийските българи, странджанци и Малко Търново“, обяви кметът Илиян Янчев.

В памет на Екзарха и според желанието на проф. Гаврилов портретът ще бъде поставен в храм „Св.Петка” в историческата местност Петрова нива.

„Професоре, на Вас и на всички съвременни будители и родолюбци, желая здраве, успех в съхраняването на българския дух и светлина по пътя на знанието! Да е честит днес празника на всички учители и културни дейци с поклон пред паметта на на техните предшественици!“, обяви още кметът Янчев.