„Зимните джаз вечери” в Бургас продължават с концерт на фънк-фюжън групата „Фънкалеро”.

Публиката ще се срещне с известните музиканти на 24 октомври, от 22:00 ч. в най-новото място за култура и забавление в черноморския град – клуб „Модерен театър” (бившето кино „Хр. Смирненски”).

След близо 2 години момчетата се завръщат на бургаска сцена, за да представят новия си албум „Сънфайк”.

За ценителите на музиката „Фънкалеро” е гаранция за стил, качество и много талант, събран на едно място. Бандата е сформирана през 2011 година и обединява творци, притежаващи различен натюрел, но с еднакъв вкус към музиката.

Групата изпълнява композиции, чийто автор е пианистът и композитор Васил Спасов (създател на „Фънкалеро”). След завръщането си от САЩ, където учи в престижния Бъркли Колидж, той става двигател и съмишленик на редица успешни проекти. Работил е с редица родни и чужди музиканти, сред които Теодосий Спасов, Стоян Янкулов, Теодоси Стойков, Антони Дончев и много други. Останалите членове на бандата са саксофонистът Димитър Льолев , „обичайният заподозрян” – китаристът Миро Иванов, баскитаристът от „Хай-Тайм” Радослав Славчев, както и железният барабанист Георги Марков.

„Във всички композиции има секции за импровизация. В тези моменти хората от формацията са царе“, казва за колегите си Васил Спасов. И допълва, че албумът "Сайфънк" е за всички хора с музикални сърца.

„Това е музика за ценители и хора с вкус. Усещам тази музика като моя. В нея има много закодирана информация. Мелодиите са такива, които можеш да си запееш, и същевременно не звучат като детски песнички. Това е достатъчно сложна музика, за да бъде елитарна. Много съм щастлив, че стигнахме до финализиране на втория албум“, споделя от своя страна Радослав Славчев.

Гостуването на групата е част от проекта „Зимни джаз вечери”, който се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на Културата.

Билети за „Фънкалеро” се продават на каса „Часовника”, както и на място в клуба, преди началото на концерта.

За информация и резервации тел. 0889/801120-Маргарита Димова-Манова.