Не исках така да стане. Ще искам прошка. Каквото мога ще направя, те са ми роднини. От село в друга държава няма да ходя. На село съм, като ме търсите ще съм си вкъщи“, това каза в Апелативния съд в Бургас 20-годишният Мустафа Мустафа, който е бил зад волана на БМВ-то от взерската катастрофа на пътя Ябълчево-Айтос, при която загинаха две момчета. Мустафа е обвинен в това, че по непредпазливост е причинил смъртта на двете момчета – Хюсеин и Реджеп, които са пътували на задната седалка, като и в причиняването на средна телесна повреда на трети младеж – Исмаил. Всички младежи са от айтоското село Чукарка.

Апелативният съд в Бургас днес гледа мярката за неотклонение на Мустафа, след като той обжалва задържането си под стража. Адвокатът му Станко Кралев поиска домашен арест с електронно наблюдение.

Според прокуратурата жалбата е неоснователна. Според държавното обвинение Мустафа е работил във Франция и може да се укрие в чужбина или в страната, както и че ако е на свобода, може да управлява автомобил.

Към делото са приложени разпити на близки на загиналите момчета. Един от свидетелите е казал, че оттук нататък Мустафа ще ми бъде син.

М. за катастрофата от 25 септември на пътя Провадия – Айтос.