В община Сунгурларе официално доказаните случаи с коронавирус инфекция са 5 положителни проби в село Манолич, една в село Прилеп и една в града. Всички контактни са поставени под карантина. Кметът на Манолич ни съдейства и помага за преодоляване на епидемията и връчване на предписанията в селото. Това съобщи кметът на община Сунгурларе Георги Кенов.

„Искам да успокоя всеки жител на община Сунгурларе във връзка с възникналата ситуация на констатирани случаи на коронавирус инфекция в село Манолич. Уведомявам Ви, че няма да затварям игрални зали, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници, магазините за хранителни стоки и др. Има разписани правила за работа на всички обществени места при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания“, добави Кенов.

⚠️ Общинската администрация е организирала дезинфекция на всички обществени места, улици, магазини, училище и площадки в село Манолич.

„Уверявам Ви, че няма повод за притеснение и паника. Не се поддавайте на стреса да ви завладее. Инфекцията с COVID -19 на този етап е овладяна. Приканвам всички граждани да бъдат дисциплинирани и да спазват наложените мерки за безопасност. Припомням носенето на маски в затворени помещения, общински администрации и места с обществен достъп е задължително. Спазвайте дистанция! За село Манолич съм осигурил лични предпазни средства - маски и ръкавици. Днес екипите ще тестват възрастните хора от Дома за пълнолетни лица с деменция в село Славянци. Пожелавам на всички бързо възстановяване, с каквото мога винаги ще помогна! Здравето на всички жители е мой приоритет! Заедно ще се справим!“, обяви още Кенов.