Затвор за телефонен измамник, преметнал пенсионерки от Бургас и Стара Загора с 26 153 лв.

img
снимка интернет

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от две години и осем месеца „лишаване от свобода“ на Цветан С. Той е подсъдим за това, че измамил две възрастни жени, причинявайки им имотна вреда в размер на 26 153 лв., представляваща пари и ценности. Престъплението е осъществено в периода 26.01.2019 г. до 30.01.2019 г. в градовете Стара Загора и Бургас. То е извършено при условията на продължавано престъпление и в съучастие с други неустановени лица.

По време на разследването е установено, че Цветан С. и съучастниците му са възбудили заблуждение у пострадалите жени, на които по телефона обяснили, че трябва да участват в акция по залавянето на телефонни измамници, предоставяйки пари и ценни вещи. Те трябвало да бъдат на определени места, посочени от измамниците, а подсъдимият взимал пакетите, за да ги предаде на неустановени лица. През цялото време пострадалите жени вярвали, че помагат на служители на реда.

Присъдата на Районен съд – Бургас е постановена по реда на съкратеното производство. Тя може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол