Цените на смартфоните падат заради коронавируса

img

През последното десетилетие научихме, че големи групи от хора са склонни да харчат по над 1000 долара за нов смартфон, независимо дали финансите им го позволяват.

Новите и лъскави модели телефони се изкачиха по стълбицата на значителните ни инвестиционни приоритети и вече започвахме да се чудим дали това ще продължи вечно.

Скорошни данни на International Data Corporation (IDC) сочат, че тенденцията да харчим безумни суми за телефони вече е минало, а заслугата за това носят коронавирусът и обявената пандемия.



През 2020 г. продажбите на телефони на стойност под 400 долара ще съставляват около 73% от глобалния пазар, като през втората четвърт на годината 60% от продадените устройства са били на цена под 400 долара.

Продажбите на телефони под 200 долара в САЩ бележат забележителен 10% възход през изминалите месеци, казват от IDC.

В този дух прогнозите са, че потребителският интерес ще се насочи към смартфони с цени от 400 до 600 долара, което означава, че производителите ще трябва да се съобразят с предпочитанията и възможностите на потребителите.



Още по-хубавото е, че IDC предвижда, че 5G моделите много бързо ще станат достъпни и средната им цена ще е точно 465 долара.

Всичко това не означава, че компаниите от ранга на Apple, Samsung и Huawei ще започнат да предлагат флагмани за по 600 долара, но със сигурност ще се постараят да разширят продуктите си в по-търсените ценови категории.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол