Националният съвет на БСП се събра на "Позитано" 20. Участниците в него ще обсъдят резултатите от вота и ще приемат документи за предстоящия 50-ти конгрес на партията, който ще се проведе в края на другата седмица.

Резултатите от прекия вот за избор на партията е една от основните теми, която обсъждат социалистите. От опозицията на Нинова наблегнаха на това, че в изборния ден е имало много нарушения, даже ще настояват да бъде създадена анкетна комисия, която да анализира резултатите. Привържениците на Нинова смятат, че вотът е бил честен и е показал, че партията е консолидирана.

Георги Тодоров, един от участниците в надпреварата, който се оттегли в последния момент, дойде с две статуетки - нарече ги иронично "Оскарчета". Каза, че ще ги даде на най-заслужилите. Призна, че една от статуетките ще даде на Корнелия Нинова.

Красимир Янков: Ще предложа нарочна комисия да разгледа работата на Централната комисия и всички подадени жалби. Защото ЦИК заявяват около 50 подадени към Централната комисия, но те са може би над 1000, с тези, които са подадени по места.

Георги Тодоров: Според мен един от хората, които имат голям принос за развитието на партията през последните 4 години е председателят на партията.

Значи единият "Оскар" е за Корнелия Нинова...вторият?

Вторият... мисля да събера мнения вътре в залата.

Таско Ерменков: БСП за пореден път доказаха членовете, че са отговорни, че са хора, които разбират за какво става въпрос и като отговорни граждани на Република България и членове на БСП се отнасят отговорно към задълженията си.

Красимир Гергов: Смятам, че тази победа ще победи.

Това е последното заседание на Националния съвет в този състав, тъй като следващия уикенд ще се проведе 50-ият конгрес на партията и той ще избере нов Национален съвет.

Източник БНТ