Опасно улично куче хапе хора на ул. Екзарх Йосиф“ в Царево, сигнализират местни жители. Поредният случай е от четврътък сутринта, когато е била ухапана зверски жена. Керка К. Публикува снимки в социалните мрежи от раната, оставена от животното.

„Възмутена, малко казано. Потресена съм от мерките, които не се взимат спрямо бездомните кучета. Статия имаше за кучето - рижаво, оранжево, обитаващо ул. Екзарх Йосиф. Как напада, хапе, без да се предизвиква. Днес 17.09.2020г.между 6,20 сутринта жената е бързала, видяла е кучето , продължила и без да разбере то е напада отзад без да лае. Захапва я. Тя пада на тротоара и чак тогава кучето лае и не я пуска. Няма никакви хора по улицата. Благодарение на телефона си я закарват в Бърза помощ. Инжекция за тетанус. Мазило. В Общината не й приемат жалбата, а се обаждат на съответното лице. Моля Общината да вземе спешни мерки за това куче. А и за бездомните кучета като цяло. Моля.“, зове Керка К.

Оказва се, че случаят не е единичен и хората нееднократно са подавали сигнали, без резултат.

„Това куче е под прозорците на дома ми и всяка вечер чуваме викове на хора, гонени или ухапани от това куче. Моля вземете мерки, преди да е станала голяма беля“, коментира местен жител.