Американка може да лежи дълги години в затвора заради посещение на бар. Разбира се, това не е основната причина, а фактът, че е имала симптоми на коронавирус.

Ясмин е от военните сили на САЩ. Тя е заразила най-малко 23-ма нейни колеги и е изложила на риск още 710. Случката се разиграва в Южна Германия, където военната решила да посети нощно заведение, без да дочака резултатите си от COVID теста.

Дни по-рано Ясмин се завърнала от почивката си в Гърция с оплаквания за възпалено гърло. Според немски адвокат, присъдата на обвиняемата варира от шест месеца до десет години, тъй като тя е изложила много хора на сериозна опасност. Собственикът на нощния клуб описва „купонджийката“ и действията ѝ като „потенциален убиец“.

Губернаторът на Бавария също изрази разочарованието си, като по думите му, това е "класически случай на глупост", поемайки подобен риск въпреки симптомите. Той допълни още, че тези действия няма да останат ненаказани.

В Германия нарушаването на карантината може да струва до €2000, както и допълнителни санкции за нанесени щети на лица. Освен тези вреди, се смятат и нанесените върху даден бизнес икономически такива, какъвто е и случаят с нощния бар.