Бургазлии и гостите на града ще видят историята на Чаплин, разказана с любов, одобрена от наследниците на великия актьор. Тя оживява в най-новия мюзикъл от Крис Къртис и американския драматург Томас Миън, в Бургас, на сцената на летния театър, от 20 часа , в неделя, 20-и септември.

Веднага след изпълнението на Бродуей в края на 2018 г, творбата е номинирана за девет награди, сред които за „Най-добър мюзикъл“, и “Най-добра-музика“. Изпълнявана е в Русия, Бразилия, Германия, Израел, Белгия, Холавдия, Чехия, предстои премиерата й в Лондон.

Българският екип с режисьор Борис Панкин, Мариан Бачев и екипа на Варненската опера под ръководството на диригента Страцимир Павлов разказват мозайката на пъстрия живот на Чаплин вълнуващо, разсмиващо и трогателно ! Мюзикълът е изключително талантливо , богато и оригинално написан, като се минава през основните музикални теми, композирани лично от самия Чаплин за филмите му. Диригентът Страцимир Павлов успява да извади главното послание, което носи малкия скитник – обичта към живота! Детето , извадено от сиропиталището, стига върха на световната слава, за да покаже, че волята и стремежа към живот на Чаплин е по-силен от всичко и от всякога!

Всички герои от мюзикъла са действително съществували лица. „Сълзата и усмивката са секрета на добрия филм“ – казва самия Чаплин! Такова е и настроението на зрителите на мюзикъла. Спектакълът се „възприема на един дъх“ - актьорите са изцяло отдадени на ролите си. Апогей е речта на фюрера, произнесена от Чаплин във „Великият диктатор“ , в която се говори за Обич! Не за омраза! Ние имаме нужда от обич! Чаплин цял живот дарява обич!

Когато на финала дикторът казва „ Моля, посрещнете великия Чарли Чаплин“ при трогателното присъждане на почетната награда „Оскар“ през 1972 г., публиката избухва в аплодисменти. Име-легенда, име-икона за артистичните среди, една от най-ярките личности на 20 век!

На днешния красив празник, в който си пожелаваме вяра, надежда и любов, подарете си обич, подарете билет за мюзикъла „ Чаплин“ на любимия човек!

Билетите се продават на касата на часовника, в мрежата на Евентим и Грабо.