Разширението на граничния пункт Малко Търново – Дерекьой е крайно належащо, алармира кметът на българската община Илиян Янчев за БНР, След падането на ограниченията при пътуване, през уикендите там се образуват километрични опашки.

Проблемът съществува от години, сигнализирал съм неведнъж, но никой не обръща внимание, посочва Илиян Янчев. През уикендите се чака с часове и от двете страни на границата, казва той. Вината не е в граничарите и митничарите, категоричен е Янчев:

“Даже да отворят и две, и три гишета, за да могат да обработят багажите и паспортите, веднага след това се минава в една лента и тапата се получава. Факт е, че този път и това ГКПП е открито на 18 май преди 50 години. За 50 години не се е направил абсолютно никакъв ремонт“, казва Янчев.

Пунктът трябва да бъде разширен, защото хората пътуват все по-често до Турция, посочва кметът на Малко Търново. В южната ни съседка имат готов проект за тази цел. Илиян Янчев е изпратил писмо до министерствата на финансите и на регионалното развитие и до областния управител. В него той заявява готовност да инициира работна среща, включително и с турската страна, за да се търси разрешение на проблема.

Източник БНР