Никой не знае как изглежда, но всеки запомня как пише – онова леко чувство за хумор, което може да направи и от сивия ден интригуващо преживяване. Това е тайнственият Джо Маккена, чиято последна книга „Мартини с предразсъдъци” предизвика голям интерес на книжния пазар. Между огнените й корици оживяват 13 вълнуващи разказа, които се четат на един дъх. Техните сюжети разгадават вечния въпрос каква е разликата между мъжките и женските стратегии. Не само в любовта, но и в живота. И има ли такава разлика?

Историите се отличават с приключенски дух, неочакваните обрати и невероятен хумор. Книгата е достъпна в книжарници на „Хеликон”.

Кой е авторът?

Той е истинска находка. Пише под псевдоним, прекарва много време в южните части на САЩ и обича да пътува. Последната му книга излиза паралелно на български и английски език. Единствено БургасИНФО успя да се добере до информация за него. Животът на Джо Маккена е тясно свързан както с Бургас, така и с Холивуд. Той е талантлив сценарист, който има опит с писането на сценарии за филми. Не обича публичността и предпочита в център на вниманието да са неговите книги, а не той самият.

Интересен факт е, че един от разказите в „Мартини с предрасъдъци” се развива на Йордановден в България и носи заглавието „Тежко е да си на седемнайсет”. Сред останалите са: „Как да впечатлим една умна жена”, „Агенция за роднини под наем”, „Интервю за работа”, „Изгоден брак”, „Женски метод”, Sex shop, който е един от най-комичните, и др. Книгата е не само забавно четиво, но и пълен с поуки наръчник към ежедневните обичайни и необичайни ситуации и взаимоотношения, в които всеки човек изпада – от най-неловкия в любовта до най-опитния.

Корицата е дело на фотографа и дизайнер от IDstudio Димитър Лазаров.