Учител за маските: Исканията на родителите са нелогични, неморални и ненаучни

img

Исканията на протестиращите родители срещу носенето на маски в училище са нелогични, неморални и ненаучни. България има едни от най-либералните мерки в училищата в Европа и света. Тези протести са странни. В България много вярваме на конспиративни теории и недоказани източници.

Това каза учителят и експерт в образователната сфера - Петър Велков в ефира на Bulgaria ON AIR относно протестите на родителите, които се обявиха срещу носенето на маски в училищата.

"Маските оказват сериозно влияние за спиране на разпространението на вируса. Няма достоверни източници, че маските са вредни и че не може човек да диша през тях. Кислородната сатурация си остава същата. Няма доказани заболявания вследствие на маските. Трябва да се говори с тези родители и да им се обяснят тези неща. За съжаление, те вярват на конспирации", каза още преподавателят.

Той не смята, че маските пречат на усмивките на децата, тъй като по думите му те ги носят през много малка част от времето. Децата дори се грижели за маските си доста по-добре от възрастните.

"Децата разбират много по-добре вируса и отговорността на човека. Свикват много бързо с организацията. Важна е ролята на учителя, комуникацията, важно е да няма стрес, да има открити разговори. Доста добре се получават нещата. В процеса на работа нещата се изпипват", категоричен бе Велков.

Той изтъкна, че протестите срещу маските и мерките изиграват лоша шега на хората, които протестират срещу тях. И прогнозира, че ще има заболели деца и учители.

"27% от българските учители са в най-застрашената група. Ако нямаме учители, то няма да имаме никакво образование. Затова е много важно да спазваме тези мерки", подчерта Петър Велков.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"