За първи път СУ „Йордан Йовков” и СУ „Добри Чинтулов” започнаха годината в една сграда. Всяко от учебните заведения имаше своя церемония, а първокласниците влязоха в обновените си стаи през два различни входа. Музика, цветни балони, много усмивки и емоции белязаха и двете тържества.

Днес родителите на по-големите ученици от СУ „Добри Чинтулов” изглеждаха изпълнени с надежда.

„Първите ми впечатления са добри. По-важно е вкак ще бъдат предразположени децата, тъй като разбрах в последния момент, че сградата всъщност е една, а училищата са две. При две институции е много важна организацията и да се създаде добра атмосфера, интериорът също е от значение, защото те обичаха старата сграда. Мога да кажа, че засега нещата изглеждат добре”, каза за БургасИНФО Гинка Русева, която е майка на седмокласничка. Детето е в паралелка с народно пеене.

„Нашите деца са добре подготвени и това се вижда от постиженията им. Ако разгледате фоайето с наградите, ще видите, че фактите говорят. Педагозите са на високо ниво”, добави Гинка Русева.

Специално за децата един от павилионите на детска градина „Веселушко” е в ремонт, за да се превърне в зала с нужната акустика за музикални репетиции. Базата е обновена, така че двете училища да същестуват спокойно съвместно и да е удобно за децата. Припомняме, че в досегашната сграда на СУ „Добри Чинтулов” се премести Английската гимназия „Гео Милев”, която от години делеше едни и същи помещения с Немската.

СУ „Добро Чинтулов” спази традицията и даде начало на учебната година с хоро и музикални изпълнения на гайда.




След това заби и първият звънец, а учителите посрещнха първокласниците, изпълнени с вълнение.

Пред съседния вход пък бяха възпитаниците на СУ „Йордан Йовков”, които също си пожелаха успешна учебна година.