Различен, но чакан и много вълнуващ е първият учебен ден за ученици, учители и родители в Бургас днес, когато след около половин година училищният звънец отново бие. Запомнящ е 15-и за възпитаниците на Английската гимназия, тъй като за първи път посрещат учебната година в самостоятелна сграда – в ж.к. „Изгрев“. Сред най-развълнуваните бяха осмокласниците, които днес в 10 часа пристигнаха в двора, за да чуят първия звънец.

На тържеството присъства заместник-кметът по „Стратегическо развитие и екология“ Весна Балтина.

„ Предпочитам присъствено обуение, защото ще опозная съучениците си, а при електронно – по-трудно ще се учи материалът. Нямам поблем с маската, аз съм отговорен, каза осмокласникът Здравко Добрев. Родителите, които присъстваха в обособена зона, също не скриха вълнението си.

„Много се радваме на новата сграда, ще карат само първи смени.“, каза Гюлсун, майка на осмокласничка.

„Изключително щастливи сме, че имаме ново училище. Това е ново начало за нас. Работя в сферата на здравеопазването и за мен са обясними мерките срещу коронавируса, за да са здрави децата ни. Те са на по-сводобен режим за носене на маските, така че това не е проблем“, казаДора Паскалева, която също изпрати на училище дъщеря си.