Защитата на 51-годишния Кольо Иванов, който беше зад волана на тира, помел хора и коли в Айтос, поиска той да бъде под домашен арест с гривна, понеже нямало кой да се грижи за майка му и приятелката му, с която живеел от 2 години. Припомняме, че в момента в Окръжен съд в Бургас се гледа мярката му за неотклонение. Прокуратурата настоява тя да бъде „задържане под стража“.

„Специално следва да се отбележи, че повдигнатото обвинение е за тежко престъпление. Съществува реална опасност обвиняемият, както да се укрие, така и да извърши тежко престъпление. Високата степен на обществена опасност на деянието показва поведенчески модел, демонстративно незачитащ порядъка. С груба форма е отнето най-висшето право – на живот. Въпреки знанието си, че е употребил наркотик е управлявал тежкотоварна машина. Той е системен нарушител на правилата по пътищата, въпреки служебните му задължения.“, каза прокурор Чинев.

В остатъка от кабината на влекача – в негов портфейл, е открит полиентиленов плик с бяло прахообразно вешество, което е реагирало на метамфетамин.

Както вече съобщихме, Кольо Иванов се яви в съда с двама адвокати Бойчо Боев и Пламен Найденов. „Обвинението ще претърпи изменения. Ние твърдим, че спирачките са отказали. Управлявал е с 40 км/час и единствено при отказ на спирачките, може да се предизвика това деяние. Освен това нямаме химическа експертиза. Той не е осъждан от много години. Семейството му не е добре финансово, така че, ако не работи, няма как да издържа приятелката си и майка си. Ще помоля за домашен арест с електронна гривна., докато пристигнат експертизите за изясняване на целия казус. А това ще отнеме месеци.“, каза Боев.

Другият адвокат – Пламен Найденов, заяви, че показанията на теста за наркотици са с ориентировъчно значение, но не и с окончателно заключение дали е употребил наркотици.

Той посочи, че автотехническа експертиза трябва да изясни дали е имало петоварване на камиона.